top of page
Rapla Tennisekeskus

HybridClay edulugu Eestis algab Raplast

Tegu on ainulaadse, ülimalt uuendusliku, keskkonnasõbraliku, viimase põlvkonna saviväljaku - HybridClayTM kattega. HybridClayTM on saanud ITF-i poolt 2Star kvaliteedi märke ja on klassifitseeritud kui ITF 1 SLOW. Välja töötatud paljude aastate jooksul nii ATP tippmängijate kui ka WTA mängijate tagasiside arvestades.


Aastal 2021 alustasime Raplas sellest, et vahetasime ühel kahest käigus olevast saviliiva väljakust katte HybridClay vastu välja. Nimetatud protsessiga kaasnes senise katte eemaldus, väljaku kallete korrigeerimine ja pealiskihi viimistlus enne HybridClay katte panemist, samuti väljaku ühte serva kuivenduskraavi ja settekaevu ehitamine. Kogu protsessi koordineeris HybridClay tiim eesotsas Sven Käreskiga ning tulemus oli igati ootuspärane.

HybridClay Rapla tennis Sven Käresk ja Donatas Narmont
Vasakult: Donatas Narmont ja Sven Käresk

Ükski sellesuvine vihmasadu enam mängimist ei takistanud, pigem oli probleeme sellega, et mängude vahel ei jõutud väljakut piisavalt niisutada ning küsimus oli vahel ka selles, et väljak liiga ära kuivas. Kaht uut väljakut rajades oleme ka selle peale mõelnud ning HybridClay poolt on välja pakutud ka spetsiaalsed kastmissüsteemid, millega väljaku kastmine on oluliselt efektiivsem ning võimaldab seda ka nn. automatiseeritult teha näiteks öötundidel. Sellest täpsemalt juba järgmistes postitustes.



Igal juhul oleme käesoleva suve kogemuse põhjal HybridClay poolt pakutava kattega igati rahul ja soovitame kõigil, kes kavatsevad uut väljakut rajada või mõnda vanemat rekonstrueerida, tõsiselt nimetatud katte paigaldamist kaaluda.



VÄLJAKU EELISED

• Kulutasuv aluspinna ettevalmistamine ja ehitus

• Mängimiseks valmis kohe pärast ehituse lõppu

• Erakordne vee läbilaskvus (drenaaž)

• Tuule- ja külmakindel

• Hoolduseks on vaja ainult 3-4 kotti (25 kg) aastas!

• HybridClayTM säilitab omadused pika aja jooksul. Garantii 10 aastat

• HybridClayTM süsteem on nagu tõeline saviliivaväljak, sest see on valmistatud ehtsast savist

• Ideaalne kasutamiseks ka siseruumides

bottom of page